Familie

10 toffe ideeën voor een te gekke gezinsfoto

In onze straat staat ons gezin bekend als een gekke, luidruchtige bende. Gelukkig stoort dat niet, want onze buren maken al evenveel lawaai. Ook zij hebben ondeugende kinderen, die samen met de onze tikkertje spelen in de tuin, terwijl wij genieten van een heerlijke barbecue en een glaasje wijn.

Tien jaar geleden begonnen we na zo’n zomerse maaltijd met de buren een geweldige traditie. Onze buurman zei: “Ik wed dat jullie niet naar de fotograaf durven voor een familieshoot. Vooral jij niet, Ben. Je vindt het al lastig als we een fotootje van je trekken aan tafel.”

“Oh nee?”, zei ik. Deze herfst is het tien jaar geleden dat we voor het eerst naar de fotograaf trokken, met z’n allen. Nu doen we dat elk jaar, en elke herfst weer gaan we de uitdaging aan om een nog origineler thema te vinden dan het jaar voordien. Onze buurman krijgt altijd een afdruk 😉

Ik hoor je al denken: wat zijn die thema’s dan wel?

  1. Zwart-witfoto: een tijdloze klassieker
  2. Jeans en een wit T-shirt of hemd: sober en stijlvol, maar ook comfortabel …En iedereen heeft zo’n outfit in de kast liggen!
  3. Strak pak en avondkledij, want het mag ook eens wat eleganter, niet?
  4. De piramide: mama en papa liggen naast elkaar op de grond en kijken recht in de lens, terwijl de kids op onze rug liggen. Best niet proberen met oudere kinderen als je last van rugpijn hebt 😉
  5. Mama en papa houden de sloebers ondersteboven vast. Hilarisch!
  6. Papa doet alsof hij een foto met de smartphone trekt, dus iedereen kijkt in zijn lens, niet die van de fotograaf. Selfie!
  7. De kids al knuffelend op de voorgrond, met mama en papa die vertederd toekijken op de achtergrond.
  8. Alle hoofdjes bij elkaar, al liggend op de grond. Wij hebben allemaal min of meer dezelfde haarkleur, dus het resultaat is echt heel speciaal.
  9. Hoedje (of petje) op: grappig en spontaan, petje af voor de fotograaf!
  10. En last but not least: gekke bekken – zo kent iedereen ons tenslotte!

Zo’n shoot is echt een leuke traditie en een uitstap waar we elk jaar weer naar uitkijken. En ja hoor, we zijn al aan het brainstormen voor volgend jaar!

 

Ben, man van Tanja, en papa van Fleur en Mathieu