Baby & Kids

Cake smash!

Ik geef toe, ik ben een echte zoetekauw. Boterkoeken, pralines, koekjes … Ik kan echt niet zonder. Maar mijn favoriet is taart, met lekker veel slagroom en fruit. Sinds ik een jaar geleden mama werd van Thomas let ik wel op mijn lijn, want de zwangerschapskilo’s zijn er nog niet af, maar ik gun mezelf af en toe wel een pleziertje.

Twee weken geleden werd Thomas één jaar. Dat vierden we met aardbeientaart en chocoladecupcakes. Oma en opa deden hem een houten treintje cadeau en een fotoshoot, en wat voor een… het was tijd voor een heuse ‘cake smash’!

Ik moest het toch even googelen. De jarige krijgt een mooie taart boordevol slagroom voorgeschoteld en mag ze ‘smashen’ – vastgrijpen, platdrukken, in het rond gooien en natuurlijk ook oppeuzelen!

Kleine en grote pompons, kleurrijke vlaggetjes, ballonnen en slingers op de achtergrond, en we waren er helemaal klaar voor … Thomas droeg een jeans en beige bretellen. Geen T-shirt. Dat mocht wel, maar ik vond het leuker staan zo. Ik had ook een hemdje en een blauwe broek mee, en een handdoek voor achteraf. Ik wist dat ik een paar wasjes zou moeten draaien die avond, maar dat was een kleine moeite.

De taart vloog in het rond, de handjes plakten en zijn schattige snoetje hing vol slagroom. Plezant dat het was! Ik kan me geen betere manier inbeelden om een kind voor zijn eerste verjaardag – zo’n grote mijlpaal – in de bloemetjes te zetten.

Jammer dat er van de taart maar weinig overbleef. Ik had graag een stukje geproefd 😉

 

Dorien, mama van Thomas